Bryllup og bryllupsplanlægning

Et bryllup er ceremonien ved indgåelse af ægteskab. Hovedpersonerne er bruden(e) og brudgommen(e), og selve indgåelsen af ægteskabet kaldes en vielse. Alt efter trosretning er ceremonierne forskellige, og et bryllup uden religiøst indhold er en borgerlig vielse på et rådhus af en borgmester eller embedsmand, eller til søs af en skibskaptajn.

bryllupsfest-kobenhavn

At vælge den rigtige brudebuket

Brudebuketten er brudens vigtigste tilbehør og det kan måske virke uoverskueligt at tage stilling til alle de spørgsmål, vi som blomsterdekoratører stiller når du skal bestille en brudebuket. Derfor er det vigtigt at du, inden du bestiller brudebuketten, har stiftet bekendtskab med nogle af begreberne vi arbejder med i blomsterbranchen og som kan helt afgørende for de helt rigtige brudebuketter. Følgende punkter er vigtige når du skal bestille en brudebuket:

Bukettens form: Skal brudebuketten være rund, dråbeformet, hjerteformet mm. Formen på buketten er med til at understrege buket, kjole, brud osv. alt efter hvilken form man vælger.

Læs mere smukke brudebuketter her.

Bryllup til bryllup

Valg af forlovelsesringe og vielsesringe

At blive gift er et af de største øjeblikke i livet. Det hele skal gerne være perfekt – og det gælder selvfølgelig også de valgte forlovelses- og vielsesringe. De skal jo bæres resten af livet, så det det valgte sæt ringe, passer godt til parrets smag og personligheder. Derfor er vi glade for, at kunne tilbyde et stort og varieret udvalg af vielsesringe og forlovelsesringe til vores kunder.

Bryllupsfest

En bryllupsfest er prikken over i’et efter selve vielsen. Men hvad skal man huske at forberede inden bryllupsfesten? Få en huskeliste her 

Bryllupstøj, brudebuket og vielsesringe – og så alle de vigtige detaljer til selve bryllupsfesten. Der er meget, du skal tænke på, når du planlægger et bryllyp – dan dig et overblik her.

bryllupsleverandør

Brudeslør

Det sidste uskyldssymbol. Historien om brudeslør er en historie om hovedbeklædning eller ej for jumfruer (ugifte piger) og gifte koner.

Sammenblandingen af disse symboler, eller erstatningen i form af det nye brudeslør, er fra Frankrig sidst i 1700 tallet, hvor man kan sige at pyntesygen florerede.
Brudesløret tolkes i dag som et jomfrusymbol, renhed og uskyldighed, og bæres sædvanligvis kun første gang kvinden står brud.

Efter brudevalsen er danset bliver sløret revet i stykker og mange af gæsterne får et stykke.
Ved sølvbrylluppet tager gæsterne deres stykker med og prøver at genskabe, eller samle sløret.

Nogle familier har brudeslør der har været brugt i generationer, og de må i sagens natur nok lade toastmastereren fortælle dette inden brudevalsen trædes.

Brudeslør

Bryllupskørsel om vinteren

Hvis I skal holde et vinterbryllup, er mulighederne for kørsel i en veteranbil meget mere begrænset end i sommerperioden. Det sikre valg er en Stretch Limousine, så som Cadillac, Lincoln Towncar eller en moderne europæisk VIP-limousine, såsom Bentley, BMW eller Mercedes til bryllupskørsel. Her er der komfort, varme og ly for koldt og dårligt vejr under bryllupskørsel.

Læs mere om bryllupsplaner generelt.

Husk også at tage højde for sikkerheden, hvis der er risiko for dårligt føre. Mange veteranbiler har ikke installeret seler (det er helt lovligt), og derfor bør man undersøge, om bilen er forsvarlig til vintervejr.

Biler som Lincoln, Cadillac, Jaguar, BMW eller Mercedes er at foretrække om vinteren, da de tilbyder god driftsikkerhed.

En bryllupsfest er prikken over i’et efter selve vielsen. Men hvad skal man huske at forberede inden bryllupsfesten? Få en huskeliste her 

Bryllupstøj, brudebuket og vielsesringe – og så alle de vigtige detaljer til selve bryllupsfesten. Der er meget, du skal tænke på, når du planlægger et bryllyp – dan dig et overblik her.

Bryllupskørsel

brudekjole

En brudekjole er en kjole, som udelukkende anvendes i forbindelse med bryllup eller vielse.

Brudekjolen er traditionelt hvid, men også pastelfarver som cremehvid, champagne og bleg-rosa forekommer. Det anses dog ikke forkert at vælge en kjole i en helt anden farve, og selv kjoler med indslag af blå, rød og sort forekommer. 

Brudekjole fra det sene 1800-tal.

Et af de tidligste eksempler på en hvid brudekjole er den kjole, som Maria de Medici bar i året 1600. Under den såkaldte første empire (Direktoriet, 1795-1799) sås hvide brudekjoler blandt overklassens unge kvinder i Europa.

Brudekjole i hvidt slog dog først for alvor igennem, da dronning Viktoria valgte at stå brud i en hvid hofkjole i 1840. Den første engelske prinsesse, der bar hvid brudekjole, var imidlertid dronning Philippa. Da hun som 12-årig giftede sig med Erik af Pommern i Lund 26. oktober 1406, var hun klædt i en tunika og en kappe af hvid silke, kantet med skind af grå egern og hermelin.

brudekjole

traditionelt i folkedragt

Almuen giftede sig derinmod traditionelt i folkedragt eller i de bedste klæder, man ejede. Langt op i 1800-talletkunne selv en noget bedre bemidlet brud bære en stærkt farvet eller mønstret kjole. Fordelen ved en sådan kjole var naturligvis, at den kunne anvendes igen som balkjole. I anden halvdel af 1800-tallet blev sort den almindeligeste farve, og stærkere farver ansås som upassende.

Brugen af hvid kjole blev almindeligt udbredt i modekredse først i 1880’erne, og efter første verdenskrig slog det igennem blandt den øvrige befolkning.

Den kristne kirke

Den kristne kirke ville fremhæve det kristne aspekt af ægteskabet, at bruden skulle forblive kysk og uskyldig. Desuden ville den voksende borgerklasse vise sin rigdom ved bl.a at udruste bruden med en kjole, som kun blev brugt en gang.

Inspirationen til brudekjolen

Inspirationen til brudekjolens udseende kom ofte fra diverse kongelige bryllupper. Senest bidrog prinsesse Dianas brudekjole fra 1981 til en trend med romantiske kjoler. Til brudekjolen hører ofte en brudebuket og en “sløjfe”. Ofte bærer bruden traditionelle og eksklusive underklæder. På de tre første fotografier under er bruden klædt i mørke farver. Frem til slutningen af 1960’erne blev brudekjolen ofte syet efter samtidens mode.