Bæredygtig livsstil, ‘grønne’ valg og miljø er efterhånden på alles læber. Er I et af de par, der går op i at skåne miljøet, har I sikkert også tænkt over, hvordan I kan gøre jeres bryllupsfest til et ‘grønt’ og bæredygtigt af slagsen. Og heldigvis er der flere ting, I kan gøre her – læs med og bliv klogere.

Maden

Når det kommer til valg af mad til jeres bryllup, er der en række fornuftige valg, I kan træffe for at gøre det med grønt og miljø-skånsomt. Fx kan I med fordel tænke en masse lækre sæsonbestemte grøntsager ind i jeres menu frem for det klimabelastende oksekød og svinekød. Betyder det meget for jer at have kød med på menuen, så gå efter det økologiske af slagsen da det økologiske landbrug er bedre for miljøet end det konventionelle. I bør også undgå at indtænke for mange eksotiske fødevarer som fx avocado, passionsfrugt og ananas, der kommer fra den anden side af jordkloden, og som det udleder meget Co2 at transportere til Danmark.

Borddækningen

Borddækningen kan hurtig gå hen og blive en klimabelastende del af bryllupsfesten, hvis I går ud og køber helt nyt service til anledningen og går amok i mange blomsterbuketter og store mængder engangsservietter. Nogle gode miljøvenlige råd her er enten at leje alt service – tallerkener, bestik og glas – og at købe bare lidt færre blomsterbuketter, end I kunne have lyst til. Har I en have, der bugner af blomster, vil det være endnu bedre at lave nogle flotte buketter fra haven og sætte dem på bordene. Derudover kan I nogle steder også leje genanvendelige servietter, hvilket klart vil være at foretrække frem for engangsservietter, der bare bliver smidt ud, efter de er brugt til borddækningen. 

Pynten

Mange brudepar vil gerne gøre noget ekstra ud af pynten til deres bryllupsfest – og det er helt forståeligt! Vil I gøre pynten bæredygtig, kan I med fordel bruge lanterner, I allerede har liggende, levende lys og pynt fra tidligere fester. I kan også med fordel lave jeres helt egen pynt af genbrugspapir, maling, perler og andet, der skal til og hænge det op til jeres fest – på den måde kan I lave præcis den mængde pynt, I har brug for, og I undgår at skulle ud og købe pynten. 

Transporten på bryllupsdagen

Både I og jeres gæster kan tænke over, hvilket transportmiddel I bruger til at komme fra vielsen til bryllupsfesten. I kan fx vælge at køre i en lækker elbil frem for en gammel osende bil, og jeres gæster kan fx slå sig sammen i færre biler – frem for at køre i hver deres – eller hoppe på cyklen eller elcyklen.

Læs mere her: