Bryllups-trends i 2020: Spar penge på dit bryllup og hold et intimt “mikro bryllup”

Traditionelt set anskues bryllupper som en overflod af mad, mennesker og indslag, hvor hele den udvidede familie samles til en stor bryllupsfejring. Men i disse miljøbevidste tider står bryllupsfrås ikke ligefrem øverst på gæstelisten.

Og hvis økonomien ikke er til at holde en stor ballade af en bryllupsfest, kan du hurtigt fyldes med en følelse af utilstrækkelighed over for dig selv og dine gæster.

Så hvordan skaber du et kvalitetsbryllup, der samtidig ikke sætter økonomien over styr? Her introducerer vi den voksende bryllupstrend i 2020: Mikro-brylluppet.

Se flotte bryllupslokaler i KBH her

bryllupsfotograf jylland

Få det bedste fra begge verdener

En voksende trend fra USA, det såkaldte “mikro bryllup” begyndt at sprede sig i 2020 blandt brudepar.

Oprindeligt er det bedste eksempel på et mikro-bryllup den klassiske model, hvor et par stikker af, måske til Las Vegas, for at blive gift i smug.

Men et mikro bryllup betyder ikke, at du skal skære familie og venner fra. Med et mikro bryllup kan du både få din bryllupskage og også spise den.

bryllupsfoto

Hvad er et mikro bryllup?

For at sætte rammerne på udtrykket ‘mikro bryllup’, så er det et bryllup, hvor gæstelisten omfatter op til 20 personer. Brylluppet og festen varer typisk kortere og afholdes i mere uformelle omgivelser.

Flere brudepar ønsker at være tættere knyttet på naturen, hvorfor en skov eller en smuk baghave sagtens kan fungere som kulisse for brylluppet.

Skal du giftes snart? Læs også ​dette blogindlæg om tips og tricks​, der kan gøre planlægningen af dit bryllup langt nemmere.

vielsesringe KBH

Størrelse betyder noget i 2020

Så hvordan er denne bryllups trend egentlig opstået?

Det kommer næppe som nogen overraskelse at bryllupper er en dyr affære. Alt fra indkøb af eksempelvis ​brudekjole​, ​jakkesæt til brudgom​, vielsesringe, ​håropsætning til bruden​bryllupsmad og kage​ og bestilling af lokaler kan snildt løbe op tusinder af kroner. Især hvis hele storfamilie og barndomsvenner skal sidde med til bords.

I dag giver det for mange par ikke mening at forgælde sig for en fest. For selvom brylluppet er en utrolig vigtig fejring af kærlighed mellem to mennesker, så skal kvaliteten af et bryllup måles på størrelsen af bryllupskagen eller pengepungen.

bryllupsfotograf

4 fordele ved at holde dit bryllup som et mikro bryllup

1. Inviter de mennesker, der betyder mest for dig

Det kan føles som en umulig opgave at skulle sortere i din vennekreds eller i din familie. Men husk på, hvis du holder et traditionelt bryllup, hvor meget får du så egentlig talt med alle dine gæster?

Med et mikro bryllup får du plads til at tage dig tid til de venner og familie, der er kommet for at fejre dig. Der er ikke noget værre end tanken om et bryllup, hvor du skal stresse gennem dagen, uden rigtig at kunne nyde den. Husk at dit mentale helbred også er vigtig at holde oppe på din bryllupsdag. Færre gæster vil kun være godt for din egen oplevelse – for ikke at nævne vejen ind i dit nye ægteskab.

bryllupsfoto

2. Hold udgifterne nede

Færre bryllupsgæster letter også omfanget af bryllupsplanlægning og mængden af mad, service og størrelsen på dit bryllupslokale. Når du kun skal servere 15 mennesker frem for 80 bliver det også langt mere overskueligt at få overblik over budgettet.

Bare lige for at holde perspektivet, så brugte vi danskere ifølge Gallup – og hold nu fast – ​75.000 kr. for et kirkebryllup tilbage i 2016​! Med et mikro bryllup skal du ikke være bekymret over ekstra udgifter, der vælter budgettet.

Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak, hvor jeg med glæde hører dine ønsker til dine bryllupsbilleder. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

3. Sæt dine egne rammer for bryllupstraditioner

At holde et mikro bryllup betyder også, at du selv kan sætte rammerne for bryllupsdagen. De traditionelle bryllupper følger ofte en fast rutine med at skære bryllupskage, danse brudevals og lytte til taler og bryllupsindslag. Men til et mikro bryllup kan du vende traditionerne på hovedet.

Nu hvor du kun har et mindre antal gæster, så kan du nemmere foretage anderledes aktiviteter. Foregår dit bryllup tæt på strand, kan en badetur være et tiltrængt og hyggelig oplevelse for dig og dine gæster. Du kan også facilitere udendørs selskabsspil, hvor hele selskabet kan være med: Kongespil eller petanque er en hyggelig og sjov underholdning, så længe vejret holder tørt.

bryllupstraditioner

4. Flere muligheder for at afholde de bryllup et spændende sted.

Når det er knap så mange gæste, der skal deltage i dit bryllup, kan du også være mere kreativ, end ved et bryllup for 150 mennesker. Måske har du lyst til at holde dit bryllup i en særlig skovlysning eller i den botaniske have. Husk på at små grupper kan passe ind næsten hvor som helst. Du kan også vælge at tage et nyt sted hen sammen som et nyt sted i landet eller rejse til en ny del af verden.

Læs mere om bryllup i KBH?

brudebil

5. Skån miljøet og vælg kvalitet frem for kvantitet

Med et mikro bryllup kan du være mere selektiv. Både overfor, hvad du serverer dine gæste, men også for mængden af blomster og andet udsmykning, som skal pynte dit bryllup. De store bryllupper har mange udgifter, og derfor kan du være tvunget til at gå på kompromis med kvaliteten. Du kan med fordel springe plastikservice over til dit mikro bryllup og give dine gæster en lækker oplevelse med omtanke for sæsonens mad og blomster.

Brug for en dygtig bryllupsfotograf i KBH?